helva.gen.tr
helva
Sosyal Medyada Paylaş
Sade İrmik Helvası
Helva
Un Helvası
Pişmaniye Helvası
Kağıt Helva
Koz Helvası
Dr Oetker İrmik Helvası
Şerbetsiz Un Helvası
İrmik Helvası
Kuru Un Helvası
Un Helvası Malzemeleri
Tahin Helvası Kaç Kalori
Helva Tatlısı
Acele Bacı Helvası
Süt Helvası
Kar Helvası
Nişasta Helvası
Kürek Helvası
Fındıklı İrmik Helvası
Sütsüz İrmik Helvası
Umaç Helvası
Sıvı Yağlı Un Helvası
Sıcak Tahin Helvası
Şerbetli İrmik Helvası
Kandil Helvası
Rüyada Helva Yemek
Helva Kaç Kalori
Fırında Helva
İrmik Helvası Kaç Kalori
Kabak Helvası
Kakaolu İrmik Helvası
Pudra Şekerli Un Helvası
İrmik Helvası Nasıl Yapılır
Dondurmalı İrmik Helvası
Kolay Un Helvası
Tüm Sayfalar >>









Havuç Helvası

Havuç Helvası, hem Pakistan, hem de Hindistan mutfağının en ünlü tatlılarındandır. Ayrıca iki ülkede düğün, davet gibi kutlamalarda bu tarif sık yapılmaktadır. Çok faydalı sebzelerden biri olan havucun pek çok yemek tarifi olduğu kadar çok çeşitli helva tarifleri bulunmaktadır. Helva tariflerini inceleyince temel malzemelerin kuru üzüm, fıstık, badem, havuç, süt, şeker, sadeyağ ve kakule gibi temel malzemeleri vardır. Havuç helvasının yapılış tarzında da farklılıklar vardır. Süt yerine kurutulmuş süt olarak kullanılan khoya isimli bir maddeyle yapıldığı gibi, yoğunlaştırılmış sütte kullanılabilmektedir. Diğer bir farkı da sade yağın kullanımıyla ilgilidir. Bazı tariflerde sadeyağ ilk malzeme olarak konulmakta ve havuç bu yağla kavruluyor. Bazılarında son olarak eklenmektedir. Bu tarifin kilit malzemesi sadeyağ olduğunu anlamak zor değildir. Son ana kadar sıradan bir havuç püresi görünümünde olan tatlı, sadeyağı eklediğinizde değişik bir tat ve şekle bürünmektedir. Onun için sadeyağ yerine başka bir yağ kullanmamanızı tavsiye ederiz. Sadeyağ yoksa şöyle yapabilirsiniz: Üç çorba kaşığı tereyağını bir cezvede eritip süzgeçten geçirerek bir kaba alın, üzerinde kalan köpükleri kaşıkla aldıktan sonra soğutun ve katılaşmasını bekleyin. Artık helva yağı hazırdır. Bende bu şekilde yaptım.

Havuç Helvası Tarifi

Malzemeler (6-8 kişilik)
  • 1 kilo havuç
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı süt
  • 400 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı hafifçe ezilmiş kakule tohumu 
  • 3 çorba kaşığı sadeyağ
  • Üzeri için istenirse tarçın, badem veya fıstık
Yapılışı

Havuçların kabuğunu soyup rendeleyin.  Derin ve geniş yapışmaz bir tencereye su koyun. Su kaynayınca üzerine havuçları ekleyin ve karıştırarak beş dakika pişirin. Tencereye sütü ekleyin, orta ateşte arada bir karıştırarak süt azalana kadar pişirin.  Süt iyice azalınca şekeri ve kakuleyi ekleyin. Arada karıştırarak şekeri eritin. Tatlı iyice bütünleştiğinde ve suyu hiç kalmayacak kadar azaldığında, sadeyağı ekleyin. 2-3 dakika kadar pişirin. Helvanın piştiğini bütünleşmesinden anlayabilirsiniz. Tavadan ayrılıp, bütünleşerek kaşığa toplanıyorsa pişmiş demektir. Ocağın altını kapatın. Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. 

Havuç Helvası
Notlar:
Tariflerde tarçın kullanımı yoktu ama yakışacağını düşündüğüm için toz tarçınla servis yaptık. Bu tatlıya Antep fıstığının da yakışacağını düşünüyorum, bir dahaki sefere onu denemeyi düşünüyorum. Havuç helvasını en çok ılık olarak beğendim. Ama tariflerde soğuk servis edilmesi önerilmiş. Soğuk olarak sade dondurmayla servis etmekte mümkün. Bu kadar yoğun bir tatlının yanına dondurma yakışır mı bilemeyiz, ama sevenler için alternatif bir servis şekli olabilir. Kakuleyi aktardan kabuklu haliyle alabilirsiniz. İnce yeşil kabuklu bu küçük çekirdekleri kestiğinizde içinden tohumları çıkıyor. Tatlıda bu tohumları kullanıyorsunuz. 10 tanesinden bir tatlı kaşığı çıkıyor. 

Yayınlanma Tarihi : 17.04.2015 17:52:35

Havuç Helvası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Havuç Helvası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pekmez Helvası

Pekmez Helvası, helvanın Türk kültüründeki varlığı belki insanlık kadar eskidir. Helva bizim için için düğün, bayram, kandil, cenaze gibi önemli günlerde yapılması akla gelen ilk yiyecektir. Hele ki, kandil günlerinde şimdilerde p...

Çikolatalı İrmik Helvası

Çikolatalı İrmik Helvası, Alışılagelmiş helvanın  lezzetine değişik bir fark katan çok nefis bir helva tarifidir. Çikolata seven herkesin kesinlikle hayır diyemeyeceği bu muhteşem lezzetteki helvayı deneyerek sevdiklerinize tattır...

Un Helvası Nasıl Yapılır

Un helvası nasıl yapılır, Türkiye' de en çok tüketilen tatlılar arasında yer almaktadır. Genellikle yemeklerin ardında hemen ikram edilmekte. Özellikle eskilerden süre gelen balık yemeği sonrası helva ikram edilir. Türk gelenek ve...

Sütlü Un Helvası

Sütlü Un Helvası, tatlı krizlerinin vazgeçilmez tatlarından biri de helva dır. Bu sebeple helvanın da birçok çeşidini yapmak mümkündür. İçinde yaralı besin olan sütü de barındırdığından oldukça hafif ve rahatsızlık vermeyen bir ta...

Kabak Helvası

Kabak helvası, Helva çeşitlerinin en hafifi diyebileceğimiz çok lezzetli bir tatlıdır. Muhteşem görünüşüyle gözleri, nefis tadıyla damakları şenlendirecek olan tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Ayrıca bal kabağından alışılagelmişi...

Cevizli Un Helvası

Cevizli Un Helvası, helva tarihi en eskiye dayanan tatlı çeşitlerinden bir tanesidir. Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Öyle ki, aklınıza gelebilecek hemen her önemli günde helva kavurmak çok meşhurdur. Sizler de,...

Portakallı Un Helvası

Portakallı Un Helvası, oldukça hafif, çok ferah ve tam portakal lezzetinde nefis bir helva tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tatlı krizine girdiğiniz zaman hemen elinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz pratik bir helva tarifi...

Un Helvası Malzemeleri

Un helvası malzemeleri, un helvası belki de herkesin yapabileceği kadar kolay tatlı tariflerinden biridir. Un helvası malzemeleri de herkesin ulaşabileceği kadar kolay bulunur. Bunlar herkesin evinde her an bulunan mutfak malzemel...

İrmik Helvası Nasıl Yapılır

İrmik helvası nasıl yapılır, irmik helvasının birçok çeşidi bulunmaktadır. İsteyen sütlü, fıstıklı ve tarçınlı yapabilir. İrmik helvası gerek taziyelerde gerekse normal günlerde tercih edilen bir helva türüdür. Özellikle Osmanlı m...

Helva Nasıl Yapılır

Helva nasıl yapılır, Arapça' da tatlı anlamına gelen helva, genel anlamda tatlıları ifade eden 'hulviyyat' kelimesinden türemiştir. İnsanlar helvayı, sevinçlerinde,hüzünlerinde, ölümde, doğumda, hastanın iyileşmesinde yapılıp komş...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

helva, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017