Fırında Helva Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Fırında Helva Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Helva

Fırında helva, genellikle balık pişirilen restoranlarda servis edilen bir tatlı türüdür. Balık tüketiminden sonra insanların tatlı yeme ihtiyacı duyması, böyle bir tarifin doğmasına neden olmuştur. Bunun herkesçe benimsenmesi nedeniyle, evlerde bile balığın tüketilmesinden sonra servis edilme alışkanlığı bulunmaktadır. Fırında helva, oldukça kolay hazırlanan ve yemesi de keyif verici bir tatlıdır. Ancak her yerde klasikleşmiş genel bir tarifi bulunmamaktadır. Helva yapan kişi, genellikle kendi damak zevkini oluşturur. Bu nedenle malzemelerde belirli bir standart ölçü belirtilmez.

Fırında Helvanın Özellikleri

Normalde tahin helvası ağır bir tatlıdır ve fazla tüketimi çoğu kişiyi bayabilir. Bu nedenle fırınlanmış helva, daha hafif ve midevi bir tatlı olarak herkese tavsiye edilebilir. Fırında helvanın amacı, helvanın kızarması değil; tahin helvasının bazı maddelerle tadının hafifletilmesidir. Genellikle helvanın içine limon suyu ve yoğurt tercih edilir. Ancak bu iki malzeme aynı anda kullanılmaz. Yoğurt ve limon suyu, helvanın tadını önemli ölçüde hafifletir.

Malzemeler ve Kullanım Şekli

Fırında helva yapılırken su ya da süt kullanılmaktadır. Bu malzemeler, tercihen tek olarak kullanılması tavsiye edilir. Bu malzemelerle helvanın kıvamı ayarlanmaktadır. Daha sonra, yoğurt ya da limon suyuyla karıştırılan helva, ısıyla birlikte mayalanmış olur. Bu süreci peynir yapma ya da yoğurt mayalama sürecine benzetebilirsiniz. Şimdi sizlere fırında helva yapmanız için bir tarif paylaşalım. Bu malzemeleri kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Fırında Helva İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram sade helva
  • Yarım limon suyu
  • 2 kahve fincanı süt

Fırında Helva Nasıl Yapılır?

Fırında helva hazırlamak için fırına dayanıklı bir kap hazırlanmalıdır. Önce sade helvayı derin bir kabın içinde çatal yardımıyla iyice ezin. Buna yarım limon suyunu ve 2 kahve fincanı sütü ilave ederek iyice karıştırmalısınız. Karışımı, içini yağladığınız fırına dayanıklı kabın içine boşaltın. Uygun boyda bir güveç kullanmanız tavsiye edilir. Fırınınızı 180-200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Daha sonra hazırladığınız helvayı fırına koyun. Yaklaşık 20 dakikada fırında helva hazır olacaktır. Ancak zamanı kaçırmamaya dikkat edin, çünkü kısa sürede helvanın üzeri yanabilir. Fırından aldığınız sıcak fırında helvayı sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Sonuç

Fırında helva, özellikle balık yemeklerinden sonra tercih edilen lezzetli ve hafif bir tatlıdır. Kolay hazırlanışı ve farklı damak tatlarına uyarlanabilirliği ile evde rahatlıkla yapılabilir. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Un Helvası Malzemeleri

Un Helvası Malzemeleri

Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Sade İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Sade İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetsiz Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetsiz Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Tahin Helvası Kaç Kalori?

Tahin Helvası Kaç Kalori?

Pamuk Helva Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Pamuk Helva Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Kandil Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Süt Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Süt Helvası Tarifi ve Malzemeleri