Kuru Un Helvası Kuru un helvası, ülkemizde en fazla tüketilen tatlı ürünlerinden birisidir.Helva kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup tatlı, şirin ve güzel anlamındadır.Helva kültürümüz Osmanlı saraylarına dayanmaktadır. Ana maddesi un ve şeker olan helva zaman içerisinde bal, pekmez, süt, irmik, yağ, kaymak fıstık, fındık, tarçın gibi ara malzemelerle zenginleştirilerek birçok çeşidi oluşturulmuştur.Helva, Türkiye' de ve birçok Orta Doğu ülkelerinde de farklı çeşitleriyle çok sık karşılaşılan bir tatlıdır.Selçuklu zamanında varlığından söz edilir ve mevlana döneminde törenler düzenlenirmiş. Helva, Özellikle bir gelenek haline dönüşmüş olarak balığın arkasından helva yenir. Nedeni ise halk arasında şu dille anlatılır: "Balıklar ölüyor ya, ölünün üstüne helva yenir","Balıklar öldüğünü anlasın diye" denilir. Ama tabi ki bunun sebebi başkadır.balık ve salata menüsünden protein, vitamin, mineral açısından çok zengindir. Ama bu menünün karbonhidrat eksiğini tamamlamak için hafif bir tatlı tüketilmelidir. Çünkü balık fosfor sebebiyle mide asitlerinin dengesini bozduğundan dolayı vücudun kan şekeri düşer. Baş dönmesi ve hafif bir mide bulantısı olur. Bundan dolayı arkasına yenen tatlı kan şekerini dengeleyecektir.Birçok çeşidi yapılır. Eğer balığın üzerine sütlü bir tatlı yendiği zaman balığın bayat olması durumunda risk oluşacağından, şerbetli tatlı ise mide bulantısını artıracağından bunlar tercih edilmez. Bu sebeplerden dolayı balığın arkasından helva en uygun tatlıdır.Özellikle bir helva çeşidi olan kuru un helvasını öneriyorum size.
Malzemeleri: - 125 g tereyağı
- 1,5 su bardağı elenmiş un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- tercihinize göre iri kıyılmış fındık, ceviz ve badem içi
Yapılışı: Yağı geniş bir tencere veya tavada eritelim.Yağ tamamen eriyince unu ilave ederek kısık ateşte rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. (bu işlemi yaklaşık 10-15 dk yapalım)Unun rengi dönünce fındıkları ilave edelim. Bu şekilde kavurmaya 10-15 dk daha devam edelim.Daha sonra pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz.Pudra şekerini iyice yedirelim. Ufak boy bir cam kaba sıcakken döküp kaşık yardımıyla bastırarak sıkılaştıralım. Hala sıcakken dilimleyerek servis yapabiliriz.Servis yaparken dikkat edelim, çünkü çok kırılgan bir yapıya sahip olacaktır. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 03.12.2018 11:59:29 Kuru Un Helvası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Kuru Un Helvası" Mehaba ben bir tatlı aşığı olarak bütün tatlıları seviyorum.Hafif ve pek emek gerektirmeyen tatlilar tabi tercihimdir.Benim merak ettiğim tatlı türü kuru un helvası en güzel şekilde nasıl yapılabilir. Kamelya . 04.10.2018 12:34:50 CEVAP YAZ |  | Tahin Helvası | Tahin Helvası, pratik tatlı yapmak isteyenler için kısa zamanda hazırlanıp sunulacak bir tatlı seçeneğidir. Tahin helvasının hazır seçeneğide bulunmaktadır, fakat bu seçenek sağlık açısından doğru olan değildir. Sağlık açısından doğru olan evde temiz... |  | Çanakkale Peynir Helvası | Çanakkale Peynir Helvası, Çanakkale'nin meşhur tatlarından biridir peynir helvası. Çanakkale iline bağlı olan Ezine ilçesinin kendine has doğal peyniri olan Ezine peyniriyle yapılmaktadır. Ezine, tarihi geçmişiyle Ege denizine olan bağlantısı ve şifa... |  | Helvanın Faydaları | Helvanın Faydaları, Helva esas olarak tahin, çöven ve şekerden yapılır. Helva içerisindeki çöven sayesinde bulaşıcı hastalıklardan insanı arındırır.Tahin susamdan yapılır. Tahin, ham maddesi olan susam sayesinde sağlıkta önemli yeri vardır. Tahin vüc... |  | Kağıt Helva | Kağıt helva, herkesin çocukluğundan itibaren bildiği kağıt helva kullanılarak hazırlanan çok sayıda tatlı türü bulunmaktadır. Bugün sizlere bunlardan birisini paylaşacağız. Oldukça kolay hazırlandığından, istediğiniz zaman kısa sürede yapacaksınız. D... |  | Yaz Helvası | Yaz Helvası, en kolay tatlılardan birisidir. Çok pratik yapılan bu tarifin malzemeleri her evde kolayca bulanan malzemelerden oluşmaktadır. Un helvasının çok benzeri olan bu tarifi balık menülerine dahil edebilir, yemeklerin ardından tatlı isteğinizi... |  | Erzurum Un Helvası | Erzurum Un Helvası; Erzurum yöresinin vazgeçilmez tatlılarından biriside un helvasıdır. Erzurum yöresine ait olmasına rağmen başka yörelerde de yapılmaktadır.Erzurum un helvası malzemeleri 250 gr tereyağı1 su bardağı sıvı yağı3,5 su bardağı un2 su ba... |  | Umaç Helvası | Umaç Helvası, Kars bölgesinde yapılan yöresel bir tatlıdır. Özellikle kış aylarında daha sık yapılan bu tatlının enerji verdiği bilinmektedir. Görünüşte un helvasını andıran bu tarifi diğerlerinden ayıran, yapılış aşamasında ki bölümlerdir. Yapılışı ... |  | Acele Bacı Helvası | Acele Bacı Helvası, adından da anlaşılacağı gibi hızlı yapılabilen bir tatlıdır. Bu tatlının ilginç de bir hikayesi bulunmaktadır. Ülkemizde bazı bölgeler de hala yapılan bu helva özellikle cuma gecelerinde yapılır ve yapılışı esnasında başında Kur'a... |  | Süt Helvası | Süt Helvası, Süt helvası, Bursa'ya özgü bir lezzet. Adından da anlaşıldığı gibi süt ile yapılan hafif bir sütlü tatlıdır. Bu tatlının Bursa'da üç ismi vardır. Bursa Helvası, Süt Helvası, Düğün Helvası bir tatlının üç ismi olur mu? Evet olur Bursa ili... |  | Kar Helvası | Kar helvası, ülkemizde genellikle güney illerde rastlanan bir tatlı çeşididir.Nazilli gibi bazı bölgelerde belediye tarafından 40-50 kg. kar kalıpları satılmaktadır.Ülkemizde genelde seyyar satıcılar tarafından sokak aralarında ve parklarda satılmakt... | .gif) | İrmik Helvası Kaç Kalori | İrmik helvası kaç kalori, irmik helvası toplum olarak benimsediğimiz bir tatlı türüdür. Kalori bakımından oldukça zengin bir tatlı türü olan irmik helvası zayıflamak için diyet yapılıyorsa diyet listelerine eklenmemelidir. 1 porsiyon irmik helvası ya... |  | Pişmaniye Helvası | Pişmaniye helvası, tel helvası da denilen bu lezzetli tarifi günümüzde unutulmaya yüz tutsa da, yemesi gerçekten çok zevkli. Türk mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan bu tatlı, eskiden insan gücüyle yapılıyordu. Şimdi makinelerle üretil... | | | Tahin Helvası | | Çanakkale Peynir Helvası | | Helvanın Faydaları | | Kağıt Helva | | Yaz Helvası | | Erzurum Un Helvası | | Umaç Helvası | | Acele Bacı Helvası | | Süt Helvası | | Kar Helvası | | İrmik Helvası Kaç Kalori | | Pişmaniye Helvası | | Koz Helvası | | Sütsüz İrmik Helvası | | Fırında Helva | | Kastamonu Helvası | | Keten Helva | | İrmik Helvası | | Şerbetli Un Helvası | | Şerbetli İrmik Helvası | | Kuru Un Helvası | | Nişasta Helvası | | Fıstıklı İrmik Helvası | | Sıcak Tahin Helvası | | Peynirli İrmik Helvası | | Şerbetsiz Un Helvası | | Fındıklı İrmik Helvası | | Fırında Un Helvası | | Ceviz Helvası | | Fırında Sütlü Un Helvası | Popüler İçerik | Koz Helvası Koz Helvası, Şeker, çöven kökü, limon tuzu ve cevizle yapılan ağdalı bir tür helva çeşididir. Koz helvası hal arasında Köy Helvası, Beyaz Helva, Düğün... | Sütsüz İrmik Helvası Sütsüz İrmik Helvası, kış aylarının enerji deposudur. Kış sofralarından eksik olmayan balık menülerinde bu tarif bir vazgeçilmezdir. Her evde bulunan ... | Fırında Helva Fırında helva, genellikle balık pişirilen restoranlarda servis edilen helva türüdür. Balık tüketiminden sonra insanların tatlı yeme ihtiyacı duyması, ... | Kastamonu Helvası Kastamonu Helvası; Kastamonu yöresinin vazgeçilmez helvaların'dan biri kaşık helvası ve çekme helvasıdır. Kastamonu yöresine ait olmasına rağmen bir ç... | Keten Helva Keten Helva, çok eskilerden günümüze gelen bir tatlı türüdür. Tarihi çok eskilere dayanan bu helvanın, farkı ve sevimli hikayeleri ve adına yazılmış o... | İrmik Helvası İrmik Helvası; Helva kelimesi Arapça'da tatlı anlamına gelmekte olup, genel olarak tatlıları anlatan hulviviyat kelimesinden türemiştir.Helvanın düny... | |