Tahin Helvası Tahin helvası, pratik tatlı yapmak isteyenler için kısa zamanda hazırlanıp sunulacak ideal bir tatlı seçeneğidir. Tahin helvasının hazır seçenekleri de bulunmaktadır, ancak bu seçenekler sağlık açısından doğru değildir. Sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, evde temizliğinden ve kalitesinden emin olduğunuz malzemelerle hazırlamak en doğrusu olacaktır. Kalorisi oldukça yüksek olan bu tatlıyı diyet yapanların tüketirken miktarını en aza indirmelerini tavsiye ediyoruz. Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı bu tatlıyı herkes evinde kolayca yapabilir. Yapım işlemi tamamlandığında buzdolabında 1 hafta kadar bekletilebilir. Bekleme sürecinde tavsiye edilen saklama koşulları, ağzı kapalı ve cam kap içerisinde muhafaza edilmesidir. Ayrıca, kilo alamama sorunu yaşayanlar bu kalorisi yüksek tatlıyı tüketebilirler. Atıştırmayı seven çocuklar için de önceden yapılıp, çocuklar abur cubur istediklerinde onlara ikram edilebilir. Tahin Helvası Malzemeleri
Tahin Helvası Nasıl Yapılır? Derin bir tencerenin içerisine ilk olarak tereyağını koyun ve kısık ateşte yakmadan eritin. Tereyağı sarı renk aldığında içerisine unun tamamını ekleyin. Yine kısık ateşte unu yakmadan sürekli karıştırarak kavurun. Unun kendine has olan kokusu çıktığında unun kavrulma işlemi tamamlanmış olur. Kavurduğunuz unu ocaktan alın ve içerisinde topaklanma varsa kaşıkla topakları ezerek dağıtın. Bu işlem son bulduğunda unu mutfak robotunun içerisine koyun ve iyice çekin. Bu işlem unu daha pürüzsüz yapacak ve helvanın kıvamı kadifemsi olacaktır. Aslında bu bir püf noktasıdır. İyice ezmiş ve topaklarını dağıtmış olduğunuz unu tekrar kavurma kabına koyun ve ocağı yine ilk baştaki gibi kısık açın. Bir yandan unu karıştırın ve bu işlemle beraber pudra şekerini una dahil edin. Pudra şekeri ilavesinden sonra tatlı hafif topaklanacaktır, vakit kaybetmeden 7 yemek kaşığı tahini tencereye ilave edin. Tahinden sonra karıştırma hızını iyice artırmanız gerekmektedir. Tahin, un ve pudra şekeri iyice bütünleştiğinde helva tam olması gereken kıvama gelmiş demektir. İstenilen kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın ve karıştırmaya devam edin. Düz bir cam kabın içerisine hazırlamış olduğunuz helvayı düzleyerek iyice yayın. Kaşık yardımıyla bu işlem yapıldıktan sonra helvayı küçük karelere kesin ve sunuma hazır hale getirin. Tahin Helvasının Sağlık Açısından Faydaları Tahin helvası, içerdiği yüksek besin değerleri ile sağlık açısından birçok fayda sağlar. Tahin, susam tohumlarından elde edilen bir besindir ve yüksek oranda kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko içerir. Ayrıca, tahin B vitaminleri ve protein açısından da zengindir. Bu sayede tahin helvası, enerji verir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kemik sağlığını destekler. Ekstra Bilgiler Tahin helvasını hazırlarken, içerisine ceviz, fındık veya badem gibi kuruyemişler de ekleyebilirsiniz. Bu hem lezzetini artırır hem de besin değerini yükseltir. Ayrıca, helvayı farklı şekillerde sunmak isterseniz, silikon kalıplar kullanarak değişik formlarda şekillendirebilirsiniz. |
Filiz
23 Nisan 2024 SalıCokguzel ve pıratik
Cevap yazAdmin
23 Nisan 2024 SalıTeşekkür ederim Filiz hanım! Beğenmenize çok sevindim. Sizin gibi değerli geri bildirimler bizleri motive ediyor. Başka bir konuda yardımımız olursa lütfen bildirin!
Nurer
23 Nisan 2024 SalıEvet, bence de çok güzel ve aşırı kolay bir tarif eve çat kapı gelen misafirler için hemen hazırlanıp servis edilebilir. Bu yüzden gayet basit bir tarif.tüm ev hanımlarına tavsiye ederim,misafirlerine yapabilirler.
Soru Sor / Yorum Yap