Süt Helvası

Süt Helvası

Süt Helvası, Süt helvası, Bursa'ya özgü bir lezzet. Adından da anlaşıldığı gibi süt ile yapılan hafif bir sütlü tatlıdır. Bu tatlının Bursa'da üç ismi vardır. Bursa Helvası, Süt Helvası, Düğün Helvası bir tatlının üç ismi olur mu? Evet olur Bursa ilimize ait, Bursa mutfağının vazgeçilmez tatlarından bu sütlü helvanın üç ismi var.

Bu tatlı özellikle düğünlerin vazgeçilmez tatlarından olup, yemek sonrası mutlaka bu tatlı ikram edilir. Hemen hemen herkesin beğendiği, severek yediği bu tatlıyı Bursa'ya gitmeden de evde çok kolay bir şekilde hazırlayıp,akşam yemeğinden sonrada ailenize ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Bu tatlı iki çeşit hazırlanıyor biri sade yakılmamış hali ile hazırlanıyor, diğeri de yakılmış hali ile hazırlanıyor. Yakılmış hali Kazandibine benziyor. Tatlının görüntüsü kadar tadı da çok güzel olur. Çok hafif bir tatlıdır. Kalorisi de sütten yapıldığı için düşüktür. Aynı zamanda da çok besleyici bir tatlıdır. Öncelikle tatlının tarifinden önce püf noktaları hakkında bilgi edinelim.

Süt Helvasının Püf Noktaları:

  • Unu kavurma işlemi çok önemli bu işlem için güçlü kollara, bileğe sahip olmak gerekir.
  • Karıştırmak için mutlaka tahta kaşık kullanmak gerekir.
  • Unla şekerli sütün birleştiği an hızlı ve çabuk karıştırılmalıdır. Sebebi yavaş karıştırılırsa topaklanmaya sebep olur. Eğer topaklanırsa da el blendır hemen imdada yetişir.
  • Alüminyum tepsi kullanmak gerekir. İnce tabanlı olduğu için yakarken güzel sonuç alınır.
  • Yakma işlemi aslında ocak üstünde yapılmalıdır. Daha iyi sonuç alınır.
  • Fırında da yapılabilir ama daha fazla zaman alır, yine de sonuç ocaktaki gibi olabilir.
  • Bu tatlıyı yaparken kesinlikle borcam kullanılmamalıdır.
  • Borcam da yakma işlemi istediğimiz sonucu vermeyebilir. Ve çok fazla zamanımızı harcamış oluruz.
  • Bu Sütlü Helva kesinlikle tereyağ ile yapılmalıdır.
  • Tereyağ değil de margarin kullanılırsa aynı tadı ve lezzeti elde etmek mümkün olmaz.
  • Bu tatlıya vanilya kullanılmaz, tereyağın tadı ve aroması tatlı için yeterlidir.
  • Tatlı yakılmadan da ikram edilebilir.
  • Tatlının orijinal hali aslında ılık servistir, ama buzdolabında beklemiş hali de çok lezzetli olur.
  • Tatlıya çam fıstığını kavurma işlemi sırasında ekleyin.
  • Bu tatlıyı süslemek için çam fıstığı, tarçın kullanmak tadına tat katmak olur.
  • Tarçını bu tatlıya servis esnası da kullanın.

Süt Helvası İçin Malzemeler: (Tatlının Yakılmış Tarifi)

  • 5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağından 1 parmak az un
  • 150 gr. tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yakmak için: 2-3 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için : Tarçın

Yapılışı: Tabanı kalın derin bir tencereye tereyağını koyuyoruz. Yağ eriyince 2 su bardağından 1 parmak eksik unu ekliyoruz. Tahta bir kaşıkla unu yakmadan sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Bu kavurma işlemi yaklaşık 1 saat kadar sürmektedir. Bu arada unu kavurma işlemi devam ederken başka bir tencereye de 5 su bardağı sütü ve 2 su bardağı şekeri koyup, ocakta şeker iyice eriyene kadar bir yandan da arada sırada karıştırarak ısıtıyoruz.

Unu kavurma işlemi bitince tencereyi ocaktan alıp bir kenarda karıştıra karıştıra ılık hale getiriyoruz. Bu soğutma işlemi en fazla 15-20 dk sürer. Alümiyum tepsinin tabanını hafif yağlayıp ve üzerine 2-3 yemek kaşığı toz şekeri tepsinin her tarafını kaplayacak şekilde serpiyoruz. Helvanın kıvamını anlamak için tahta kaşıktan parça parça dökülünce yoğun bir kıvam alınca olmuş demektir. Bu kıvamlı karışım tepsiye dökülür ve üzeri hafif ıslanmış spatula veya kaşıkla düzeltilir. Tepsi ocağa konur tabanını yakıyoruz. Kenarlarının rengi değişmeye başlayınca işlem tamamdır, tatlı olmuş demektir. Tepsi ocaktan alınıp ılınınca istediğimiz şekilde kesip ve ters çevirerek tabanı üst tarafa gelecek şekilde servis tabağına koyun üzerine de tarçın serperek servis yapıyoruz.

Bir diğer tarifte alt tabanının yakılmamış hali, tatlının malzemesi ve yapılışı yanma işlemine kadar aynı yapılıyor. Tepsiye dökülüyor servis için dinlenmesi için bir kenara konur. Ilık yenecekse eğer ılınınca servis yapılabilir. Üzeri süslenir ve dilimlenir. Eğer soğuk yenecekse buzdolabına koyup bekletelim ve süsleyerek, dilimleyerek servise hazırlayalım. AFİYET OLSUN...

Süt Helvası Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Süt Helvası"
Cok Güzel Bir Tatlı Annem Cok Güzel Yapar
Alpaslan . 2017-02-03 / 4,5
CEVAP YAZ
Şerbetsiz Un Helvası
Şerbetsiz Un Helvası
Şerbetsiz Un Helvası, Hazırlaması biraz zaman alsa da yapması son derece kolay bir helva çeşitidir. Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz muhteşem bir lezzettir. Özellikle kabul günlerinizde en özel konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Ayrıca çocuklarınız...
Tahin Helvası Kaç Kalori
Tahin Helvası Kaç Kalori
Tahin helvası kaç kalori, tahin başlı başına kalori bakımından zengin bir besin maddesidir. Tahin birde helva ile buluşturulduğunda ortaya ciddi anlamda kalorili bir tatlı çıkar. Helva yapımında kullanılan yağ, şeker ayrıca kalori değerini arttıran m...
Fırında Helva
Fırında Helva
Fırında helva, genellikle balık pişirilen restoranlarda servis edilen helva türüdür. Balık tüketiminden sonra insanların tatlı yeme ihtiyacı duyması, böyle bir tarifin doğmasına neden olmuştur. Bunun herkesçe benimsenmesi nedeniyle, evlerde bile balı...
Kastamonu Helvası
Kastamonu Helvası
Kastamonu Helvası; Kastamonu yöresinin vazgeçilmez helvaların'dan biri kaşık helvası ve çekme helvasıdır. Kastamonu yöresine ait olmasına rağmen bir çok yörede de Kastamonu helvası yapılmaktadır. Şekerli ve yağlı olduğu için kalori bakımından çok olm...
Kuru Un Helvası
Kuru Un Helvası
Kuru un helvası, ülkemizde en fazla tüketilen tatlı ürünlerinden birisidir.Helva kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup tatlı, şirin ve güzel anlamındadır.Helva kültürümüz Osmanlı saraylarına dayanmaktadır. Ana maddesi un ve şeker olan helva zaman ...
Koz Helvası
Koz Helvası
Koz Helvası, Şeker, çöven kökü, limon tuzu ve cevizle yapılan ağdalı bir tür helva çeşididir. Koz helvası hal arasında Köy Helvası, Beyaz Helva, Düğün Helvası ve Kaymaklı Helva olarak da bilinmektedir. Görele'de yaşayan Göreleli ustalar tarafından im...
Kürek Helvası
Kürek Helvası
Kürek Helvası, tatlıyı sevenler için ideal bir seçenek olabilir. Hemen yapıp çayın, kahvenin yanında ikram edip tüketmek isteyenler bu tarifi yapabilirler. İçerisinde kullanılan malzemelerden dolayı tam bir enerji deposu olan bu tarifin maliyeti de o...
Nişasta Helvası
Nişasta Helvası
Nişasta Helvası, çok kolay bir tatlıdır. İlk kez tatlı yapmak için mutfağına giren hanımlara ve beylere bu tarifi öneriyoruz. Yapılışı oldukça kolay olan bu tarifin malzemelerini bulmak ta çok kolaydır. Bütün evlerin mutfağında bu malzemelerin tamamı...
Kar Helvası
Kar Helvası
Kar helvası, ülkemizde genellikle güney illerde rastlanan bir tatlı çeşididir.Nazilli gibi bazı bölgelerde belediye tarafından 40-50 kg. kar kalıpları satılmaktadır.Ülkemizde genelde seyyar satıcılar tarafından sokak aralarında ve parklarda satılmakt...
Acele Bacı Helvası
Acele Bacı Helvası
Acele Bacı Helvası, adından da anlaşılacağı gibi hızlı yapılabilen bir tatlıdır. Bu tatlının ilginç de bir hikayesi bulunmaktadır. Ülkemizde bazı bölgeler de hala yapılan bu helva özellikle cuma gecelerinde yapılır ve yapılışı esnasında başında Kur'a...
Helva Tatlısı
Helva Tatlısı
Helva Tatlısı, Hangi yöreye ait olduğu bilinmemekle beraber ülkemizde her bölge de yapılan yörelere göre farklılıklar gösteren fakat tadı her yerde aynı olan bir tür tatlı çeşididir. Özellikle balık yemeklerinden sonra beğenilerek ve sevilerek yenen ...
Un Helvası Malzemeleri
Un Helvası Malzemeleri
Un helvası malzemeleri, un helvası belki de herkesin yapabileceği kadar kolay tatlı tariflerinden biridir. Un helvası malzemeleri de herkesin ulaşabileceği kadar kolay bulunur. Bunlar herkesin evinde her an bulunan mutfak malzemeleridir. Bu yüzden ca...
İrmik Helvası
İrmik Helvası
İrmik Helvası; Helva kelimesi Arapça'da tatlı anlamına gelmekte olup, genel olarak tatlıları anlatan hulviviyat kelimesinden türemiştir.Helvanın dünyada ilk yapıldığı yerler Orta Doğu ve Balkan ülkeleri olarak bilinmekte.Türk milletinin helva ile ta...
Dr Oetker İrmik Helvası
Dr Oetker İrmik Helvası
Dr Oetker irmik helvası, pratik bir şekilde helva hazırlamak isteyenler için harika bir alternatiftir. Daha önce hiç helva yapmayan kişiler bile paketin üzerindeki tarife uyduğu takdirde harika bir irmik helvası yapabilecek. Tatlı krizi anlarını bast...
Kağıt Helva
Kağıt Helva
Kağıt helva, herkesin çocukluğundan itibaren bildiği kağıt helva kullanılarak hazırlanan çok sayıda tatlı türü bulunmaktadır. Bugün sizlere bunlardan birisini paylaşacağız. Oldukça kolay hazırlandığından, istediğiniz zaman kısa sürede yapacaksınız. D...
Pişmaniye Helvası
Pişmaniye Helvası
Pişmaniye helvası, tel helvası da denilen bu lezzetli tarifi günümüzde unutulmaya yüz tutsa da, yemesi gerçekten çok zevkli. Türk mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan bu tatlı, eskiden insan gücüyle yapılıyordu. Şimdi makinelerle üretil...
Un Helvası
Un Helvası
Un helvası, özellikle kandillerde, mevlitlerde, soğuk kış günlerinde evlerde kolayca hazırlanan bir helva türüdür. Herkesin evinde olan malzemelerle kolayca ve kısa sürede nefis bir un helvası yapabilirsiniz. Verdiğimiz ölçülerde toz şekerin miktarı...
Helva
Helva
Helva, ülkemizde özellikle Orta Doğu ülkelerinde sıkça yapılan bir tatlıdır. Bu tatlının kökeni Türklere dayanmaktadır. Tatlının temel malzemeleri arasında irmik ya da un, şeker, süt, yağ ve kaymaktan oluşur. Bu malzemelerin arasına çam fıstığı, cevi...
Şerbetsiz Un Helvası
Şerbetsiz Un Helvası
Şerbetsiz Un Helvası, Hazırlaması biraz zaman alsa da yapması son derece kolay bir helva çeşitidir. Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz muhteşem bir lezzettir. Özellikle kabul günlerinizde en özel konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Ayrıca çocuklarınız...
Tahin Helvası Kaç Kalori
Tahin Helvası Kaç Kalori
Tahin helvası kaç kalori, tahin başlı başına kalori bakımından zengin bir besin maddesidir. Tahin birde helva ile buluşturulduğunda ortaya ciddi anlamda kalorili bir tatlı çıkar. Helva yapımında kullanılan yağ, şeker ayrıca kalori değerini arttıran m...
Fırında Helva
Fırında Helva
Fırında helva, genellikle balık pişirilen restoranlarda servis edilen helva türüdür. Balık tüketiminden sonra insanların tatlı yeme ihtiyacı duyması, böyle bir tarifin doğmasına neden olmuştur. Bunun herkesçe benimsenmesi nedeniyle, evlerde bile balı...
Kastamonu Helvası
Kastamonu Helvası
Kastamonu Helvası; Kastamonu yöresinin vazgeçilmez helvaların'dan biri kaşık helvası ve çekme helvasıdır. Kastamonu yöresine ait olmasına rağmen bir çok yörede de Kastamonu helvası yapılmaktadır. Şekerli ve yağlı olduğu için kalori bakımından çok olm...
Kuru Un Helvası
Kuru Un Helvası
Kuru un helvası, ülkemizde en fazla tüketilen tatlı ürünlerinden birisidir.Helva kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup tatlı, şirin ve güzel anlamındadır.Helva kültürümüz Osmanlı saraylarına dayanmaktadır. Ana maddesi un ve şeker olan helva zaman ...
Koz Helvası
Koz Helvası
Koz Helvası, Şeker, çöven kökü, limon tuzu ve cevizle yapılan ağdalı bir tür helva çeşididir. Koz helvası hal arasında Köy Helvası, Beyaz Helva, Düğün Helvası ve Kaymaklı Helva olarak da bilinmektedir. Görele'de yaşayan Göreleli ustalar tarafından im...
Helva Nasıl Yapılır
Helva Nasıl Yapılır
Helva nasıl yapılır, Arapça' da tatlı anlamına gelen helva, genel anlamda tatlıları ifade eden 'hulviyyat' kelimesinden türemiştir. İnsanlar helvayı, sevinçlerinde,hüzünlerinde, ölümde, doğumda, hastanın iyileşmesinde yapılıp ko...
Un Helvası Nasıl Yapılır
Un Helvası Nasıl Yapılır
Un helvası nasıl yapılır, Türkiye' de en çok tüketilen tatlılar arasında yer almaktadır. Genellikle yemeklerin ardında hemen ikram edilmekte. Özellikle eskilerden süre gelen balık yemeği sonrası helva ikram edilir. Türk gelenek ve...
Pamuk Helva
Pamuk Helva
Pamuk Helva, Pamuk helva, halk arasında diğer bir adıyla pamuk şekeri olarak bilinen bu helva şeker kamışı ve şeker pancarından elde edilen doğal saf şeker ve şekerin içine az miktarda ilave edilen gıda boyası ile üretilen pamuk h...
Kaşık Helvası
Kaşık Helvası
Kaşık Helvası, Kastamonu ilimize ait bir tatlı türüdür. Kaşık helvasını hemen hemen her bölgemizde her bayanın yaptığı un helvasına çok yakın bir akrabalığı olan bir tatlı türü, fakat illere ve ellere göre malzeme değişikliğine uğ...
Ceviz Helvası
Ceviz Helvası
Ceviz Helvası, Karabük ilimizin Yenice ilçesinde yapılan ve sadece bu ilde ve bu yörede yapılan buraya has bir helva, şekerlemedir. Bu helva özellikle Ramazan'da yapılır. Bayramlarda yapılarak satışa sunulan bu helva doğal ve sağl...
Kolay Un Helvası
Kolay Un Helvası
Kolay un helvası; Arapça'da tatlı anlamına gelmektedir. Tatlıları ifade eden hulviyyat kelimesinde türetilmiştir. Günümüzde dahil sofralarımızın vazgeçilmez bir tatlısıdır. Osmanlıdan beri süre gelen vazgeçemediğimiz bir tatlıdır. İnsanlar se...
Dondurmalı İrmik Helvası
Dondurmalı İrmik Helvası
Dondurmalı irmik helvası, Helva ismi Arapça kökenli bir kelimedir.Arapça hulviyyat vey halaviyyat kelimesinden gelmektedir.Günümüz Arapçasında helva; tatlı, şirin, güzel anlamındadır ve tüm tatlı çeşitlerini içerir.ülkemizde ise evde...
İrmik Helvası Nasıl Yapılır
İrmik Helvası Nasıl Yapılır
İrmik helvası nasıl yapılır, irmik helvasının birçok çeşidi bulunmaktadır. İsteyen sütlü, fıstıklı ve tarçınlı yapabilir. İrmik helvası gerek taziyelerde gerekse normal günlerde tercih edilen bir helva türüdür. Özellikle Osmanlı...
Pudra Şekerli Un Helvası
Pudra Şekerli Un Helvası
Pudra Şekerli Un Helvası, helva sevenlere çok ağır gelmeyecek güzel bir tarif daha paylaşıyoruz, umarım sizde çok beğeneceksiniz. Pudra şekeri eklendiği için çok aşırı bir tatlılık olmayacak ve sizi rahatsız da etmeyecektir.
Kakaolu İrmik Helvası
Kakaolu İrmik Helvası
Kakaolu İrmik Helvası, Bizim ülkemizde helvayı sevmeyen bilmeyen neredeyse yok gibidir. Herkesin severek tükettiği bu muhteşem lezzetteki helvanın lezzetine lezzet katmak ve sevdiklerinize değişik ve alışılagelmişin dışında bir tat sunmak iste...
Kabak Helvası
Kabak Helvası
Kabak helvası, Helva çeşitlerinin en hafifi diyebileceğimiz çok lezzetli bir tatlıdır. Muhteşem görünüşüyle gözleri, nefis tadıyla damakları şenlendirecek olan tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Ayrıca bal kabağından alışılagelmişin dışında bir...
İrmik Helvası Kaç Kalori
İrmik Helvası Kaç Kalori
İrmik helvası kaç kalori, irmik helvası toplum olarak benimsediğimiz bir tatlı türüdür. Kalori bakımından oldukça zengin bir tatlı türü olan irmik helvası zayıflamak için diyet yapılıyorsa diyet listelerine eklenmemelidir. 1 porsi...
Helva Kaç Kalori
Helva Kaç Kalori
Helva kaç kalori, Helva hem Türkiye de hem de birçok Orta Doğu ülkesinde mutfaklarda yaygın bir şekilde hazırlanarak tüketilen lezzetli bir tatlı türüdür. Ülkelere göre birçok çeşidi vardır. Türk mutfağında en bilindik çeşitleri, ...
Kandil Helvası
Kandil Helvası
Kandil Helvası, kandillerde yapılır. Ülkemizde başta olmak üzere Kırım, Azerbaycan, İran, Irak ve Dağıstan'da bu gelenek hata sürdürülmektedir. Bu bölgelerde bir inanışa göre ölmüş insanların ruhları cuma geceleri evlerine uğrarlar. Ölülerin r...
Şerbetli İrmik Helvası
Şerbetli İrmik Helvası
Şerbetli İrmik helvası; Türkiye 'de oldukça yaygın tüketilen bir tatlıdır. Şerbetli irmik helvasının birçok ülkede farklı farklı çeşidi vardır. Yemeklerin ardında rahatlıkla hemen tüketebileceğimiz özellik balık yemeklerinin ardında sever...
Sıcak Tahin Helvası
Sıcak Tahin Helvası
Sıcak Tahin Helvası, adından da anlaşılacağı gibi tahinden yapılan ve çok ağır olmayan güzel bir tatlı tarifidir. Değişik tatlardan hoşlanan kişilerdenseniz bu tarifide mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Hem hazırlama aşamasının kısa ol...
Sıvı Yağlı Un Helvası
Sıvı Yağlı Un Helvası
Sıvı Yağlı Un Helvası, oldukça kolay ve çabuk hazırlanabilen bir tatlıdır. Tarihi çok eskilere dayanan bu helvayı Anadolu bölgesinde sıkça yaparlar. Önceden yapılıp sonra tüketilebilen bu tatlının balık sofralarında da sıkça kullanıldığı bilin...
Umaç Helvası
Umaç Helvası
Umaç Helvası, Kars bölgesinde yapılan yöresel bir tatlıdır. Özellikle kış aylarında daha sık yapılan bu tatlının enerji verdiği bilinmektedir. Görünüşte un helvasını andıran bu tarifi diğerlerinden ayıran, yapılış aşamasında ki bölümlerdir. Ya...
Sütsüz İrmik Helvası
Sütsüz İrmik Helvası
Sütsüz İrmik Helvası, kış aylarının enerji deposudur. Kış sofralarından eksik olmayan balık menülerinde bu tarif bir vazgeçilmezdir. Her evde bulunan malzemeleri sayesinde maliyeti çok düşük bir tatlı seçeneği olmaktadır. Buzdolabında 4 gün bo...
Fındıklı İrmik Helvası
Fındıklı İrmik Helvası
Fındıklı İrmik Helvası, öncelikle bu helvanın başrolünü oynayan fındık ve irmiği kısaca tanıyalım.Fındık: Huşgiller ailesinden cinsini oluşturan çalı ve ağaç türlerinin ortak adıdır. Fındık ağacının çiçekle...

 

Pudra Şekerli Un Helvası
Kakaolu İrmik Helvası
Kabak Helvası
İrmik Helvası Kaç Kalori
Fırında Helva
Helva Kaç Kalori
Kandil Helvası
Şerbetli İrmik Helvası
Sıcak Tahin Helvası
Sıvı Yağlı Un Helvası
Umaç Helvası
Sütsüz İrmik Helvası
Fındıklı İrmik Helvası
Kürek Helvası
Nişasta Helvası
Kar Helvası
Süt Helvası
Acele Bacı Helvası
Helva Tatlısı
Tahin Helvası Kaç Kalori
Un Helvası Malzemeleri
Kuru Un Helvası
İrmik Helvası
Şerbetsiz Un Helvası
Dr Oetker İrmik Helvası
Koz Helvası
Kağıt Helva
Pişmaniye Helvası
Un Helvası
Helva
Popüler İçerik
Kandil Helvası
Kandil Helvası
Kandil Helvası, kandillerde yapılır. Ülkemizde başta olmak üzere Kırım, Azerbaycan, İran, Irak ve Dağıstan'da bu gelenek hata sürdürülmektedir. Bu böl...
Şerbetli İrmik Helvası
Şerbetli İrmik Helvası
Şerbetli İrmik helvası; Türkiye 'de oldukça yaygın tüketilen bir tatlıdır. Şerbetli irmik helvasının birçok ülkede farklı farklı çeşidi vardır. Yemekl...
Sıcak Tahin Helvası
Sıcak Tahin Helvası
Sıcak Tahin Helvası, adından da anlaşılacağı gibi tahinden yapılan ve çok ağır olmayan güzel bir tatlı tarifidir. Değişik tatlardan hoşlanan kişilerde...
Sıvı Yağlı Un Helvası
Sıvı Yağlı Un Helvası
Sıvı Yağlı Un Helvası, oldukça kolay ve çabuk hazırlanabilen bir tatlıdır. Tarihi çok eskilere dayanan bu helvayı Anadolu bölgesinde sıkça yaparlar. Ö...
Umaç Helvası
Umaç Helvası
Umaç Helvası, Kars bölgesinde yapılan yöresel bir tatlıdır. Özellikle kış aylarında daha sık yapılan bu tatlının enerji verdiği bilinmektedir. Görünüş...
Sütsüz İrmik Helvası
Sütsüz İrmik Helvası
Sütsüz İrmik Helvası, kış aylarının enerji deposudur. Kış sofralarından eksik olmayan balık menülerinde bu tarif bir vazgeçilmezdir. Her evde bulunan ...
Fındıklı İrmik Helvası
Fındıklı İrmik Helvası
Fındıklı İrmik Helvası, öncelikle bu helvanın başrolünü oynayan fındık ve irmiği kısaca tanıyalım.Fındık: Huşgiller ailesinden cinsini oluşturan çalı ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Koz Helvası
Kağıt Helva
Pişmaniye Helvası
Un Helvası
Helva
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Helva Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Helva Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018