Saray Helvası

Saray Helvası, dünyanın en güçlü mutfağına sahip olan Osmanlı mutfağının en nadide tatlılarından bir tanesidir. Adını da saraylardan alan bu tarif sultanların sofralarından günümüze gelmiştir. Bu harika tarifi evinizin sıcaklığında yapabilir, sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz. tıpkı Osmanlı zamanında olduğu gibi, misafirlerinizi bu harika lezzet ile karşılayabilir, bayramlarda ve özel günlerde evinizi bu bereketli tatlı ile zenginleştirebilirsiniz.
Çocuklarınıza bu tarifi elleriniz ile yapıp güvenle yedirebilirsiniz. Ayrıca bu tarifin malzemeleri her evde kolayca bulunan malzemelerden oluşmaktadır. Yapanlara zahmet konusunda cimri olan bu tarife hayran kalacaksınız. Hazırlanışı 5 dakika, yemesi günlerce süren bu tarifi yaptıktan sonra ki günlerde de tükete bilmek için kuru ve serin bir ortamda saklamanız önerilir. Her tatlı ve gıdada olduğu gibi bu tarifide cam ve kapalı kap içerisinde saklamanız sizin ve sevdiklerinizin yararına olacaktır. Lezzetinin yanı sıra sunumuyla da göz kamaştıran bu tarif uzun yıllardan beri Türk mutfağında ve uzun yıllarca da kalacağa benziyor.

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 130 gr tere yağ
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:

Helvanın hazırlık aşamasına ilk olarak tereyağını ayrı bir tavada eritmekle başlayalım. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken husus tereyağını kısık ateşte eritmek ve yağ eridiğinde renginin sarı olmasıdır.
Eğer tere yağı çok yanarsa saray helvasının beyaz olması gereken rengi koyu olur ve görüntüyü bozar. Ayrı bir tencerenin içerisine unu koyup, kısık ayarlanmış olan ocağa alıyoruz. Unu hiç durmadan karıştırıyoruz. Unun kokusu çıktığında ocağı kapatıp unun içerisine erittiğimiz tere yağını ve pudra şekerini ilave ediyoruz. Bu işlemden sonra tahta kaşıkla karıştırma işlemini sürdürüyoruz. Son malzemelerin eklenmesi ve karıştırma işleminin sona ermesinden sonra helvanın görünümü ve kıvamı, kum şeklinde olması gerekmektedir. Helvanın son ve en gerekli işlemine yani şekil verme bölümüne geçiyoruz. Helvanın tamamını alabilecek bir cam tepsi içerisine helvanın tamamını koyalım ve tepsi içerisine helvayı yayalım. Metal kaşıkla helvayı bastırarak tepsi içerisine sıkıştıralım. Bu işlemi gerektiği gibi yaparsak, dilimleme esnasında parçalanmalar yaşanmayacaktır. İyice bastırdığımız helvayı küçük dilimler olacak şekilde bıçakla keselim. Dileyen dilimleri baklava dilimi halinde yapabilir. Helvayı dilimledikten sonra buzdolabının alt bölümüne koyalım ve 2 veya 3 saat dinlendirelim. Böylece kıtır bir helva elde ederiz. Son işlem olan dinlendirme süresi de sona erdiğinde helvayı servis kabına koyalım ve sunum yapalım. Saray helvası servise hazırdır.

Afiyet olsun

Saray Helvası Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Saray Helvası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Tahin Helvası
Tahin Helvası, pratik tatlı yapmak isteyenler için kısa zamanda hazırlanıp sunulacak bir tatlı seçeneğidir. Tahin helvasının hazır seçeneğide bulunmaktadır, fakat bu seçenek sağlık açısından doğru olan değildir. Sağlık açısından doğru olan evde temiz...
Çanakkale Peynir Helvası
Çanakkale Peynir Helvası, Çanakkale'nin meşhur tatlarından biridir peynir helvası. Çanakkale iline bağlı olan Ezine ilçesinin kendine has doğal peyniri olan Ezine peyniriyle yapılmaktadır. Ezine, tarihi geçmişiyle Ege denizine olan bağlantısı ve şifa...
Helvanın Faydaları
Helvanın Faydaları, Helva esas olarak tahin, çöven ve şekerden yapılır. Helva içerisindeki çöven sayesinde bulaşıcı hastalıklardan insanı arındırır.Tahin susamdan yapılır. Tahin, ham maddesi olan susam sayesinde sağlıkta önemli yeri vardır. Tahin vüc...
Süt Helvası
Süt Helvası, Süt helvası, Bursa'ya özgü bir lezzet. Adından da anlaşıldığı gibi süt ile yapılan hafif bir sütlü tatlıdır. Bu tatlının Bursa'da üç ismi vardır. Bursa Helvası, Süt Helvası, Düğün Helvası bir tatlının üç ismi olur mu? Evet olur Bursa ili...
İrmik Helvası Kaç Kalori
İrmik helvası kaç kalori, irmik helvası toplum olarak benimsediğimiz bir tatlı türüdür. Kalori bakımından oldukça zengin bir tatlı türü olan irmik helvası zayıflamak için diyet yapılıyorsa diyet listelerine eklenmemelidir. 1 porsiyon irmik helvası ya...
Yaz Helvası
Yaz Helvası, en kolay tatlılardan birisidir. Çok pratik yapılan bu tarifin malzemeleri her evde kolayca bulanan malzemelerden oluşmaktadır. Un helvasının çok benzeri olan bu tarifi balık menülerine dahil edebilir, yemeklerin ardından tatlı isteğinizi...
Umaç Helvası
Umaç Helvası, Kars bölgesinde yapılan yöresel bir tatlıdır. Özellikle kış aylarında daha sık yapılan bu tatlının enerji verdiği bilinmektedir. Görünüşte un helvasını andıran bu tarifi diğerlerinden ayıran, yapılış aşamasında ki bölümlerdir. Yapılışı ...
Erzurum Un Helvası
Erzurum Un Helvası; Erzurum yöresinin vazgeçilmez tatlılarından biriside un helvasıdır. Erzurum yöresine ait olmasına rağmen başka yörelerde de yapılmaktadır.Erzurum un helvası malzemeleri 250 gr tereyağı1 su bardağı sıvı yağı3,5 su bardağı un2 su ba...
Acele Bacı Helvası
Acele Bacı Helvası, adından da anlaşılacağı gibi hızlı yapılabilen bir tatlıdır. Bu tatlının ilginç de bir hikayesi bulunmaktadır. Ülkemizde bazı bölgeler de hala yapılan bu helva özellikle cuma gecelerinde yapılır ve yapılışı esnasında başında Kur'a...
Pişmaniye Helvası
Pişmaniye helvası, tel helvası da denilen bu lezzetli tarifi günümüzde unutulmaya yüz tutsa da, yemesi gerçekten çok zevkli. Türk mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan bu tatlı, eskiden insan gücüyle yapılıyordu. Şimdi makinelerle üretil...
Tahin Helvası Kaç Kalori
Tahin helvası kaç kalori, tahin başlı başına kalori bakımından zengin bir besin maddesidir. Tahin birde helva ile buluşturulduğunda ortaya ciddi anlamda kalorili bir tatlı çıkar. Helva yapımında kullanılan yağ, şeker ayrıca kalori değerini arttıran m...
Kağıt Helva
Kağıt helva, herkesin çocukluğundan itibaren bildiği kağıt helva kullanılarak hazırlanan çok sayıda tatlı türü bulunmaktadır. Bugün sizlere bunlardan birisini paylaşacağız. Oldukça kolay hazırlandığından, istediğiniz zaman kısa sürede yapacaksınız. D...

Nişasta Helvası

Nişasta Helvası, çok kolay bir tatlıdır. İlk kez tatlı yapmak için mutfağına giren hanımlara ve beylere bu tarifi öneriyoruz. Yapılışı oldukça kolay olan bu tarifin malzemelerini bulmak ta çok kolaydır. Bütün evlerin mutfağında bu malzemelerin...

Kar Helvası

Kar helvası, ülkemizde genellikle güney illerde rastlanan bir tatlı çeşididir.Nazilli gibi bazı bölgelerde belediye tarafından 40-50 kg. kar kalıpları satılmaktadır.Ülkemizde genelde seyyar satıcılar tarafından sokak aralarında ve parklarda sa...

Koz Helvası

Koz Helvası, Şeker, çöven kökü, limon tuzu ve cevizle yapılan ağdalı bir tür helva çeşididir. Koz helvası hal arasında Köy Helvası, Beyaz Helva, Düğün Helvası ve Kaymaklı Helva olarak da bilinmektedir. Görele'de yaşayan Göreleli ustalar tarafı...

Sütsüz İrmik Helvası

Sütsüz İrmik Helvası, kış aylarının enerji deposudur. Kış sofralarından eksik olmayan balık menülerinde bu tarif bir vazgeçilmezdir. Her evde bulunan malzemeleri sayesinde maliyeti çok düşük bir tatlı seçeneği olmaktadır. Buzdolabında 4 gün bo...

Kuru Un Helvası

Kuru un helvası, ülkemizde en fazla tüketilen tatlı ürünlerinden birisidir.Helva kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup tatlı, şirin ve güzel anlamındadır.Helva kültürümüz Osmanlı saraylarına dayanmaktadır. Ana maddesi un ve şeker olan helva...

Şerbetli İrmik Helvası

Şerbetli İrmik helvası; Türkiye 'de oldukça yaygın tüketilen bir tatlıdır. Şerbetli irmik helvasının birçok ülkede farklı farklı çeşidi vardır. Yemeklerin ardında rahatlıkla hemen tüketebileceğimiz özellik balık yemeklerinin ardında sever...

Fırında Helva

Fırında helva, genellikle balık pişirilen restoranlarda servis edilen helva türüdür. Balık tüketiminden sonra insanların tatlı yeme ihtiyacı duyması, böyle bir tarifin doğmasına neden olmuştur. Bunun herkesçe benimsenmesi nedeniyl...

Şerbetsiz Un Helvası

Şerbetsiz Un Helvası, Hazırlaması biraz zaman alsa da yapması son derece kolay bir helva çeşitidir. Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz muhteşem bir lezzettir. Özellikle kabul günlerinizde en özel konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Ayrıca çocuk...

Peynirli İrmik Helvası

Peynirli İrmik Helvası, özellikle Akdeniz Bölgesi yöresel yemek tariflerinde şerbetli tatlılar bölümünde yer alan ve Antakya'ya ait olduğu bilinen bir tatlı çeşididir. Genellikle sütlü veya sütsüz olarak hazırlanabilen ve değişik ...

İrmik Helvası

İrmik Helvası; Helva kelimesi Arapça'da tatlı anlamına gelmekte olup, genel olarak tatlıları anlatan hulviviyat kelimesinden türemiştir.Helvanın dünyada ilk yapıldığı yerler Orta Doğu ve Balkan ülkeleri olarak bilinmekte.Türk milletinin ...

Kastamonu Helvası

Kastamonu Helvası; Kastamonu yöresinin vazgeçilmez helvaların'dan biri kaşık helvası ve çekme helvasıdır. Kastamonu yöresine ait olmasına rağmen bir çok yörede de Kastamonu helvası yapılmaktadır. Şekerli ve yağlı olduğu için kalori bakımınd...

Helva

Helva, ülkemizde özellikle Orta Doğu ülkelerinde sıkça yapılan bir tatlıdır. Bu tatlının kökeni Türklere dayanmaktadır. Tatlının temel malzemeleri arasında irmik ya da un, şeker, süt, yağ ve kaymaktan oluşur. Bu malzemelerin arası...

Keten Helva

Keten Helva, çok eskilerden günümüze gelen bir tatlı türüdür. Tarihi çok eskilere dayanan bu helvanın, farkı ve sevimli hikayeleri ve adına yazılmış olan türküleri de vardır. Eskilerde bu helva kış gecelerinde komşuları ve akrabaları bir araya...

Dr Oetker İrmik Helvası

Dr Oetker irmik helvası, pratik bir şekilde helva hazırlamak isteyenler için harika bir alternatiftir. Daha önce hiç helva yapmayan kişiler bile paketin üzerindeki tarife uyduğu takdirde harika bir irmik helvası yapabilecek. Tatlı...

Fındıklı İrmik Helvası

Fındıklı İrmik Helvası, öncelikle bu helvanın başrolünü oynayan fındık ve irmiği kısaca tanıyalım.Fındık: Huşgiller ailesinden cinsini oluşturan çalı ve ağaç türlerinin ortak adıdır. Fındık ağacının çiçekle...

Ceviz Helvası

Ceviz Helvası, Karabük ilimizin Yenice ilçesinde yapılan ve sadece bu ilde ve bu yörede yapılan buraya has bir helva, şekerlemedir. Bu helva özellikle Ramazan'da yapılır. Bayramlarda yapılarak satışa sunulan bu helva doğal ve sağl...

Helva Kaç Kalori

Helva kaç kalori, Helva hem Türkiye de hem de birçok Orta Doğu ülkesinde mutfaklarda yaygın bir şekilde hazırlanarak tüketilen lezzetli bir tatlı türüdür. Ülkelere göre birçok çeşidi vardır. Türk mutfağında en bilindik çeşitleri, ...

Fırında Sütlü Un Helvası

Fırında Sütlü Un Helvası; Hangi yöreye ait olduğu bilinmemekle beraber her yörede yapılan bu tatlı belirli yörelerin vazgeçilmesi haline gelmiştir. Sütlü olması nedeni ile kalori durumu yüksektir.Fırında Sütlü Un...

Sıcak Tahin Helvası

Sıcak Tahin Helvası, adından da anlaşılacağı gibi tahinden yapılan ve çok ağır olmayan güzel bir tatlı tarifidir. Değişik tatlardan hoşlanan kişilerdenseniz bu tarifide mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Hem hazırlama aşamasının kısa ol...

Fıstıklı İrmik Helvası

Fıstıklı irmik helvası, kolay yapımı ve lezzetli tadıyla herkesin beğeneceği bir helva türüdür. Helvanızı çay saatlerinde, kandil günlerinde, konuklarınız geldiğinde çok kısa sürede hazırlayarak servise hazır hale getirebilirsiniz...

 

Tahin Helvası
Çanakkale Peynir Helvası
Helvanın Faydaları
Süt Helvası
İrmik Helvası Kaç Kalori
Yaz Helvası
Umaç Helvası
Erzurum Un Helvası
Acele Bacı Helvası
Pişmaniye Helvası
Tahin Helvası Kaç Kalori
Kağıt Helva
Nişasta Helvası
Kar Helvası
Koz Helvası
Sütsüz İrmik Helvası
Kuru Un Helvası
Şerbetli İrmik Helvası
Fırında Helva
Şerbetsiz Un Helvası
Peynirli İrmik Helvası
İrmik Helvası
Kastamonu Helvası
Helva
Keten Helva
Dr Oetker İrmik Helvası
Fındıklı İrmik Helvası
Ceviz Helvası
Helva Kaç Kalori
Fırında Sütlü Un Helvası
Popüler İçerik
Nişasta Helvası
Nişasta Helvası, çok kolay bir tatlıdır. İlk kez tatlı yapmak için mutfağına giren hanımlara ve beylere bu tarifi öneriyoruz. Yapılışı oldukça kolay o...
Kar Helvası
Kar helvası, ülkemizde genellikle güney illerde rastlanan bir tatlı çeşididir.Nazilli gibi bazı bölgelerde belediye tarafından 40-50 kg. kar kalıpları...
Koz Helvası
Koz Helvası, Şeker, çöven kökü, limon tuzu ve cevizle yapılan ağdalı bir tür helva çeşididir. Koz helvası hal arasında Köy Helvası, Beyaz Helva, Düğün...
Sütsüz İrmik Helvası
Sütsüz İrmik Helvası, kış aylarının enerji deposudur. Kış sofralarından eksik olmayan balık menülerinde bu tarif bir vazgeçilmezdir. Her evde bulunan ...
Kuru Un Helvası
Kuru un helvası, ülkemizde en fazla tüketilen tatlı ürünlerinden birisidir.Helva kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup tatlı, şirin ve güzel anlamı...
Şerbetli İrmik Helvası
Şerbetli İrmik helvası; Türkiye 'de oldukça yaygın tüketilen bir tatlıdır. Şerbetli irmik helvasının birçok ülkede farklı farklı çeşidi vardır. Yemekl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Tahin Helvası
Çanakkale Peynir Helvası
Helvanın Faydaları
Süt Helvası
İrmik Helvası Kaç Kalori
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Helva Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Helva Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018