helva.gen.tr
helva
Sosyal Medyada Paylaş
Sade İrmik Helvası
Helva
Un Helvası
Pişmaniye Helvası
Kağıt Helva
Koz Helvası
Dr Oetker İrmik Helvası
Şerbetsiz Un Helvası
İrmik Helvası
Kuru Un Helvası
Un Helvası Malzemeleri
Tahin Helvası Kaç Kalori
Helva Tatlısı
Acele Bacı Helvası
Süt Helvası
Kar Helvası
Nişasta Helvası
Kürek Helvası
Fındıklı İrmik Helvası
Sütsüz İrmik Helvası
Umaç Helvası
Sıvı Yağlı Un Helvası
Sıcak Tahin Helvası
Şerbetli İrmik Helvası
Kandil Helvası
Rüyada Helva Yemek
Helva Kaç Kalori
Fırında Helva
İrmik Helvası Kaç Kalori
Kabak Helvası
Kakaolu İrmik Helvası
Pudra Şekerli Un Helvası
İrmik Helvası Nasıl Yapılır
Dondurmalı İrmik Helvası
Kolay Un Helvası
Tüm Sayfalar >>









Sütsüz İrmik Helvası

Sütsüz İrmik Helvası, kış aylarının enerji deposudur. Kış sofralarından eksik olmayan balık menülerinde bu tarif bir vazgeçilmezdir. Her evde bulunan malzemeleri sayesinde maliyeti çok düşük bir tatlı seçeneği olmaktadır. Buzdolabında 4 gün boyunca saklanabilir ve taze olarak kalabilir. Emziren anneler içinde bu tarifi önerebiliriz. Helva susatan bir tatlı olduğu için içilen su sonucunda anne sütü de artmış olacaktır. 

Malzemeler:
  • 1 su bardağı dolusu irmik
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 adet kuru incir
Sütsüz İrmik HelvasıHazırlanışı:

Şerbeti kaynatacak olduğumuz tencereyi ocağa alalım ve içerisine suyu, şekeri ilave edelim. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatalım. Kaynayan şerbeti soğuması için ocak dışına alalım. Yine irmiği rahat kavurabileceğimiz genişlikte ve derinlikte bir tencereyi kısık ayarlanmış ocağa koyalım. Tencereye önce tereyağını koyalım ve eritelim. Tereyağı eridiğinde sıvı yağ ilavesini yapalım ve vakit kaybetmeden, yağlar yanmadan tencereye irmiği koyalım. İrmiğin rengi değişene kadar kavuralım. İrmik kavrulduğunda tencereye cevizleri ilave edelim ve bütün malzemeyi son bir kez daha çevirelim. bu işlemde sonlandığında, tencerenin içerisine önceden hazırlayıp soğutmuş olduğumuz şerbeti azar azar ilave etmeye başlayalım. Bu işlem sürerken karıştırmayı ihmal etmeyelim. Yoksa helvanın içerisinde topaklanmalar meydana gelir ve istenilen lezzet, görünüm elde edilemez. Şerbeti iyice çekmiş olan helvanın sunumu için küçük bir kase alalım. Kasenin içerisine irmik helvasını basalım ve düz bir servis tabağının içerisine ters çevirerek çıkartalım. Dekor vermek için kuru incirleri dörde bölelim ve helvayı sunuma hazırlayalım. İsteyenler kuruyemiş çeşitleriyle dekoru ve sunumu güçlendirebilirler. Sütsüz İrmik Helvası servise hazırdır. 
Afiyet olsun     

Yayınlanma Tarihi : 15.04.2015 13:22:20

Sütsüz İrmik Helvası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sütsüz İrmik Helvası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çikolatalı İrmik Helvası

Çikolatalı İrmik Helvası, Alışılagelmiş helvanın  lezzetine değişik bir fark katan çok nefis bir helva tarifidir. Çikolata seven herkesin kesinlikle hayır diyemeyeceği bu muhteşem lezzetteki helvayı deneyerek sevdiklerinize tattır...

Pekmez Helvası

Pekmez Helvası, helvanın Türk kültüründeki varlığı belki insanlık kadar eskidir. Helva bizim için için düğün, bayram, kandil, cenaze gibi önemli günlerde yapılması akla gelen ilk yiyecektir. Hele ki, kandil günlerinde şimdilerde p...

Cevizli Un Helvası

Cevizli Un Helvası, helva tarihi en eskiye dayanan tatlı çeşitlerinden bir tanesidir. Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Öyle ki, aklınıza gelebilecek hemen her önemli günde helva kavurmak çok meşhurdur. Sizler de,...

Un Helvası Nasıl Yapılır

Un helvası nasıl yapılır, Türkiye' de en çok tüketilen tatlılar arasında yer almaktadır. Genellikle yemeklerin ardında hemen ikram edilmekte. Özellikle eskilerden süre gelen balık yemeği sonrası helva ikram edilir. Türk gelenek ve...

Sütlü Un Helvası

Sütlü Un Helvası, tatlı krizlerinin vazgeçilmez tatlarından biri de helva dır. Bu sebeple helvanın da birçok çeşidini yapmak mümkündür. İçinde yaralı besin olan sütü de barındırdığından oldukça hafif ve rahatsızlık vermeyen bir ta...

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı irmik helvası, Helva ismi Arapça kökenli bir kelimedir.Arapça hulviyyat vey halaviyyat kelimesinden gelmektedir.Günümüz Arapçasında helva; tatlı, şirin, güzel anlamındadır ve tüm tatlı çeşitlerini içerir.ülkemizde ise e...

Helva Nasıl Yapılır

Helva nasıl yapılır, Arapça' da tatlı anlamına gelen helva, genel anlamda tatlıları ifade eden 'hulviyyat' kelimesinden türemiştir. İnsanlar helvayı, sevinçlerinde,hüzünlerinde, ölümde, doğumda, hastanın iyileşmesinde yapılıp komş...

İrmik Helvası Nasıl Yapılır

İrmik helvası nasıl yapılır, irmik helvasının birçok çeşidi bulunmaktadır. İsteyen sütlü, fıstıklı ve tarçınlı yapabilir. İrmik helvası gerek taziyelerde gerekse normal günlerde tercih edilen bir helva türüdür. Özellikle Osmanlı m...

Havuç Helvası

Havuç Helvası, hem Pakistan, hem de Hindistan mutfağının en ünlü tatlılarındandır. Ayrıca iki ülkede düğün, davet gibi kutlamalarda bu tarif sık yapılmaktadır. Çok faydalı sebzelerden biri olan havucun pek çok yemek tarifi olduğu...

Portakallı Un Helvası

Portakallı Un Helvası, oldukça hafif, çok ferah ve tam portakal lezzetinde nefis bir helva tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tatlı krizine girdiğiniz zaman hemen elinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz pratik bir helva tarifi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

helva, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018