Sade İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Sade İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Sade İrmik Helvası

Sade irmik helvası, geleneksel Türk mutfağının klasik ve sevilen tatlılarından biridir. Bu lezzetli tatlı, özellikle Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. İrmik helvası, sade olarak veya içerisine çeşitli malzemeler eklenerek hazırlanabilir. Ancak, sade irmik helvası, sadece irmiğin ve şekerin doğal lezzetini ön plana çıkarır. Aşağıda, sade irmik helvası yapımı için gerekli malzemeler ve adım adım tarif yer almaktadır.

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 125 gram tereyağı veya 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pekmez (tercihen)

Yapılışı

Öncelikle, irmik helvasının şerbetini hazırlamak için uygun bir tencereye toz şeker ve suyu ekleyin. Ocağa koyarak kaynamaya bırakın. Başka bir tencerenin içinde tereyağını eritin. Eriyen tereyağının içine unu ve irmiği ekleyin. Karışımı sürekli olarak tahta kaşıkla karıştırarak, kısık ateşte kavurmaya başlayın. İrmiğin ve unun rengi altın sarısına dönene kadar kavurmaya devam edin.

Bu arada, ocakta kaynayan şerbetin içine pekmezi ve sütü ekleyin. Bu karışımı bir taşım daha kaynattıktan sonra, sıcak olarak kavurduğunuz irmik ve un karışımının içine ekleyin. Karışımı 5 dakika boyunca tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocağın altını kapattıktan sonra, sade irmik helvasını biraz dinlendirin. Helva ılıdıktan sonra, servis tabaklarına alın. Üzerini isteğinize göre ceviz, fıstık veya badem gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Servis Önerileri ve Ekstra Bilgiler

Sade irmik helvası, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Helvanın üzerine dondurma ekleyerek farklı bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz. Eğer helvanın daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız, içerisine biraz un ekleyebilirsiniz. Un, helvanın ertesi gün daha yumuşak olmasını sağlar.

Sade irmik helvası, basit malzemelerle hazırlanabilen pratik bir tatlıdır. Bu nedenle, ani misafirler için de ideal bir seçenektir. Ayrıca, helvanın içine ekleyebileceğiniz pekmez, tatlıya farklı bir aroma katarken, besin değerini de artırır. Ancak, pekmez kullanımı tamamen isteğe bağlıdır ve eklenmediğinde helvanın lezzeti yine de mükemmel olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şerbetli Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri