Un helvasının yapımında hangi malzemelerin kullanıldığını öğrendim. Un, yağ, su veya süt, şeker, fındık veya ceviz, vanilya veya kakao ve tuz gibi basit ama önemli malzemelerle hazırlanıyormuş. Peki, bu malzemelerin kalitesi ve oranları helvanın lezzetini ne kadar etkiliyor? Özellikle tereyağı kullanmanın tadı nasıl değiştiriyor? Ayrıca, süt kullanınca besin değeri artıyormuş, bu doğru mu? Deneyimledin mi?
Un helvasının yapımında hangi malzemelerin kullanıldığını öğrendim. Un, yağ, su veya süt, şeker, fındık veya ceviz, vanilya veya kakao ve tuz gibi basit ama önemli malzemelerle hazırlanıyormuş. Peki, bu malzemelerin kalitesi ve oranları helvanın lezzetini ne kadar etkiliyor? Özellikle tereyağı kullanmanın tadı nasıl değiştiriyor? Ayrıca, süt kullanınca besin değeri artıyormuş, bu doğru mu? Deneyimledin mi?
Cevap yaz